Pajisje për studimin e qendrës të gravitetit (MK010)

 29.90 + TVSH

Pajisja për studimin e qendrës të gravitetit përdoret për të treguar stabilitetin e një trupi në lidhje me pozicionin e qendrës të gravitetit mbi sipërfaqen e bazës mbështetëse të tij.
Përbëhet nga tre sipërfaqe metalike drejtkëndore të lidhura në skajet e tyre me shufra metalikë në mënyrë të tillë që ato të zhvendosen paralelisht dhe për të ndryshuar prirjen e saj.
Nga qendra e gravitetit varet në një fije niveluese.
Pajisja mbetet e drejtë në të gjitha pozicionet e kutisë, pra qendra e gravitetit është brenda bazës.

SKU: mk010 Category: Tags: , ,